Klasické medové perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
100 g med
250 g cukr moučka
650 g hladká mouka
50 g tuk na pečení
1 lžička jedlá soda
1-2 lžičky perníkové koření
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme tuk, do něj zamícháme tekutý med a vejce. Přesejeme mouku a smícháme s perníkovým kořením, sodou a cukrem moučka. Poté všechno smícháme dohromady a vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do folie a dáme do ledničky odpočinout. Připravené těsto může odpočívat i týden.

  2. Potom necháme těsto při pokojové teplotě asi 1 hodinu, aby šlo lépe válet. Rozválíme na sílu stébla a potom vykrajujeme oblíbené tvary.

  3. Medové perníčky pečeme při 180 °C dorůžova. Ihned po vyndání z trouby potřeme perníčky rozšlehaným vejcem. Necháme odležet a pak zdobíme bílkovou polevou.

  4. Klasické medové perníčky necháme nějaký čas odležet a podáváme je na sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!