Klasické lečo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 800 g rajče 500 g červená paprika 200 g měkký salám podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Klasické lečo recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
V hrnci rozpálíme sádlo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme papriku a restujeme, až paprika změkne. Pak přidáme rajčata, sůl a společně dusíme doměkka.
Zatím si nakrájíme salám na kostičky. Do leča vsypeme nakrájený salám a prohřejeme. Do hrníčku rozklepneme vejce, rozmícháme je vidličkou a zahustíme jím lečo. Nakonec klasické lečo ochutíme solí a pepřem.
Hotové klasické lečo podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe chlebem.
Další recepty na chutné zeleninové lečo