Klasické lečo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
800 g rajče
500 g červená paprika
200 g měkký salám
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. V hrnci rozpálíme sádlo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme papriku a restujeme, až paprika změkne. Pak přidáme rajčata, sůl a společně dusíme doměkka.

  3. Zatím si nakrájíme salám na kostičky. Do leča vsypeme nakrájený salám a prohřejeme. Do hrníčku rozklepneme vejce, rozmícháme je vidličkou a zahustíme jím lečo. Nakonec klasické lečo ochutíme solí a pepřem.

  4. Hotové klasické lečo podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe chlebem.

  5. Další recepty na chutné zeleninové lečo


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!