Jemné bramborové placičky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
250 g tvaroh
200 g polohrubá mouka
tuk na smažení
750 g brambory uvařené ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme tvaroh, vejce, sůl, mouku a vypracujeme těsto. Pokud těsto příliš lepí, mouku přidáme

  2. Na pomoučněném vále z těsta vyválíme plát (asi půl centimetru silný). Kolečkem nebo skleničkou vykrajujeme placičky, které smažíme z obou stran na rozehřátém oleji nebo sádle

  3. Způsobů podávání jemných bramborových placiček je více. Chutnají samotné, ale využít je můžeme i jako přílohu k zelenině a k masu, nebo podávat pocukrované cukrem a skořicí ke kávě. Ozdobit je můžeme i povidly a šlehačkou či kompotovým ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!