Jemné bramborové knedlíky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 lžíce ocet
1 kg vařené brambory ve slupce
0,5 kg dětská krupička

Postup přípravy receptu

  1. Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme. Do uvařených nastrouhaných brambor přidáme vejce, ocet, dětskou krupičku a sůl. Zpracujeme těsto

  2. Z těsta rychle utvoříme 4 válečky, které obalíme v polohrubé mouce. Vložíme je do osolené vroucí vody a pozvolna vaříme asi 20 minut. Zda jsou hotové zkoušíme špejlí. Ještě teplé bramborové knedlíky krájíme na plátky

  3. Jemné bramborové knedlíky se hodí jako příloha k pečeným masům, ale i k omáčkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!