Šenkýřčino vábení recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

200 g slanina
sůl
3 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks pórek
200 g žampiony
mletý bílý pepř
1 lžíce kari koření
300 ml smetana ke šlehání
1/2 lžičky mletý kmín
600 g vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Pórek omyjeme a pokrájíme na proužky, slaninu na nudličky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky

  2. Slaninu vyškvaříme na suché pánvi, přidáme cibuli, maso a prudce opečeme. Do pánve vložíme máslo, žampiony, okořeníme a asi 5 minut společně restujeme. Pak vsypeme pórek, dvě minuty dusíme, zalijeme smetanou, chvíli povaříme a můžeme podávat

  3. Výbornou přílohou k vábení jsou kořeněné hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!