Kedlubny se šunkovými noky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - sůl 1 lžíce máslo 1 ks žloutek - pepř 2 dl kysaná smetana 100 g polohrubá mouka 0.3 l zeleninový vývar 6 ks kedluben 4 ks menší brambory 250 g vařená šunka 1 lžíce sekaná pažitka
Postup Kedlubny se šunkovými noky recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si zeleninový vývar. Na recept nám bude stačit 1/4 litru, zbytek můžeme ponechat na polévku.
Oloupeme kedlubny a nakrájíme je na plátky. Oloupeme brambory a nakrájíme na kostky a na tuku společně s kedlubnou osmahneme. Nevypínáme, nýbrž přilijeme zeleninový vývar, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
Šunku nakrájíme nadrobno a s polovinou smetany a žloutkem jemně rozšleháme v míse. Přimícháme mouku, osolíme a ochutíme pepřem podle chuti. Nakonec lechce posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Důkladně promícháme.
Z připravené hmoty vykrajujeme lžičkou noky a 10 minut je vaříme v osolené vodě. Zbytkem smetany nakonec zjemníme zeleninu, kterou jsme předtím dusili v hrnci, vzpomínate?
Krátce před podáváním posypeme pažitkou.