Kedlubny se šunkovými noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- sůl
1 lžíce máslo
1 ks žloutek
- pepř
2 dl kysaná smetana
100 g polohrubá mouka
0.3 l zeleninový vývar
6 ks kedluben
4 ks menší brambory
250 g vařená šunka
1 lžíce sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninový vývar. Na recept nám bude stačit 1/4 litru, zbytek můžeme ponechat na polévku.

  2. Oloupeme kedlubny a nakrájíme je na plátky. Oloupeme brambory a nakrájíme na kostky a na tuku společně s kedlubnou osmahneme. Nevypínáme, nýbrž přilijeme zeleninový vývar, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.

  3. Šunku nakrájíme nadrobno a s polovinou smetany a žloutkem jemně rozšleháme v míse. Přimícháme mouku, osolíme a ochutíme pepřem podle chuti. Nakonec lechce posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Důkladně promícháme.

  4. Z připravené hmoty vykrajujeme lžičkou noky a 10 minut je vaříme v osolené vodě. Zbytkem smetany nakonec zjemníme zeleninu, kterou jsme předtím dusili v hrnci, vzpomínate?

  5. Krátce před podáváním posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!