Moka bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

375 g cukr
6 ks vejce
5 lžic mléko
1 ks prášek do pečiva
375 g hrubá mouka
tuk na vymazání
375 g máslo nebo rostlinný tuk
6 lžic vaječný likér
2 lžíce instantní káva
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Kávu rozpustíme ve 4 lžících horké vody. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Tuk s cukrem ušleháme do pěny a postupně zašleháváme žloutky, mléko, vaječný koňak a kávu. Mouku s kypřícím práškem vmícháme do krému a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků

  2. Těstem naplníme vymazanou a strouhankou vysypanou formu

  3. Moka bábovku pečeme na 180 °C zhruba 1 hodinu. Po upečení vyklopíme moka bábovku na mřížku a necháme zchladnout. Pak už jen moka bábovku nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!