Kedlubny se sezamovou kůrkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks kedlubna
na obalení
1 ks vejce
sezamová semínka
podle chuti
citronová šťáva
mletý barevný pepř
bylinková sůl
podle potřeby
olej na smažení
směs
2 ks žlutá paprika
400 g měkký tvaroh
3-4 řapíky řapíkatý celer
3 lžíce minerálka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nejprve pečlivě očistíme. Kedlubny nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Celer a papriky nakrájíme na stejné kostičky. Kedlubny povaříme necelých 10 minut v osolené vodě, potom rychle zchladíme a osušíme. Celer také krátce povaříme a rychle zchladíme. Celerovou nať nasekáme nadrobno.

  2. Tvaroh rozšleháme s minerálkou, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Vmícháme vychladlý celer a papriku. Snažíme se o stejný poměr těchto surovin.

  3. Plátky kedlubny osolíme, namočíme důkladně celé v rozšlehaném vejci a obalíme v sezamových semínkách. Na rozehřátém tuku kedlubny osmažíme dozlatova. Na talíře upravíme placičky s ochuceným tvarohem. Kedlubny se sezamovou kůrkou ozdobíme nasekanou celerovou natí.

  4. Kedlubny se sezamovou kůrkou podáváme s tmavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!