Kedlubny se sezamovou kůrkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks kedlubna na obalení 1 ks vejce sezamová semínka podle chuti citronová šťáva mletý barevný pepř bylinková sůl podle potřeby olej na smažení směs 2 ks žlutá paprika 400 g měkký tvaroh 3-4 řapíky řapíkatý celer 3 lžíce minerálka
Postup Kedlubny se sezamovou kůrkou recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu nejprve pečlivě očistíme. Kedlubny nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Celer a papriky nakrájíme na stejné kostičky. Kedlubny povaříme necelých 10 minut v osolené vodě, potom rychle zchladíme a osušíme. Celer také krátce povaříme a rychle zchladíme. Celerovou nať nasekáme nadrobno.
Tvaroh rozšleháme s minerálkou, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Vmícháme vychladlý celer a papriku. Snažíme se o stejný poměr těchto surovin.
Plátky kedlubny osolíme, namočíme důkladně celé v rozšlehaném vejci a obalíme v sezamových semínkách. Na rozehřátém tuku kedlubny osmažíme dozlatova. Na talíře upravíme placičky s ochuceným tvarohem. Kedlubny se sezamovou kůrkou ozdobíme nasekanou celerovou natí.
Kedlubny se sezamovou kůrkou podáváme s tmavým pečivem.