Kedlubnový salát se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazeček pažitka
200 g ementál
drcený barevný pepř
4 ks mladá kedlubna
zálivka
150 ml bílý jogurt
0.3 lžičky hořčičné semínko
2 lžíce pikantní hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Pažitku propereme a také pokrájíme na přibližně 3 cm dlouhé kousky. Sýr rozkrájíme na malé proužky.

  2. Vše vložíme do misky, zasypeme drceným barevným pepřem a dáme do lednice vychladit.

  3. Hořčici promícháme s bílým jogurtem, hořčičným semínkem a vidličkou našleháme.

  4. Salát vyjmeme z lednice a podáváme, avšak zálivku servírujeme ve zvláštní misce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!