Kedlubnový salát s pečenými brambory recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- cukr česnek sůl brambory 1 ks kedlubna 1 ks okurka citrónová šťáva olivový olej 1 kelímek bílý jogurt zelená petrželka mletý černý pepř 1 ks paprika (zelená)
Postup Kedlubnový salát s pečenými brambory
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a omyjeme
Salátovou okurku nastrouháme na hranolky, kedlubnu na jemné nudličky a papriku na drobné kostičky
Promícháme jogurt a citrónovou šťávou. Dochutíme solí, pepřem, cukrem
Zeleninu smícháme s připraveným dresinkem, posypeme petrželkou nebo podle chuti jinými bylinkami a dáme vychladit
Mezitím ve slupce upečeme brambory, omastíme, ochutíme česnekem a podáváme se salátem.