Kedlubnový salát s ředkvičkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 svazky ředkvičky
400 g kedlubny
0.5 hlávky hlávkový salát
zálivka
cukr
2 lžíce olej
sůl
ocet
3 lžíce voda

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky oddělíme od zelené natě a dobře omyjeme. Kedlubny oloupeme a spolu s ředkvičkami nastrouháme na hrubším struhadle nebo nakrájíme na nudličky.

  2. Hlávkový salát rozebere na listy, důkladně je omyjeme a nakrájíme na proužky.

  3. Z oleje, cukru, soli, octa a vody si připravíme zálivku.

  4. Nudličky kedlubny, ředkviček a salátu lehce promícháme a zalijeme zálivkou.

  5. Kedlubnový salát s ředkvičkami můžeme podávat vychlazený nebo ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!