Kávové želatinové kostky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 lžíce rum
2 lžíce želatina
4 lžíce oříšky
500 ml silná instantní káva
na ozdobu
šlehačka
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Přibližně pětinu kávy odebereme, necháme vychladnout, vmícháme do ní želatinu a necháme 30 minut bobtnat.

  2. Zbývající kávu osladíme, přivedeme k varu a odstavíme. Po chvilce do ní nalijeme nabobtnalou želatinu, rozmícháme do hladké hmoty a přimícháme rum a nasekané oříšky.

  3. Pekáček vypláchneme co nejstudenější vodou a směs do něj nalijeme. Kávové želatinové kostky necháme ztuhnout, nejlépe v lednici.

  4. Vychladlou hmotu krájíme na kostky, zdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou. Dezert ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!