Kávové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g mandle
těsto
6 ks vejce
50 g cukr krupice
50 g cukr moučka
60 g hrubá mouka
30 g škrobová moučka
krém
250 g máslo
400 ml mléko
100 g cukr moučka
1 ks vanilkový pudink
3 lžíce instatní káva
na ozdobu
mandlové lupínky
kávová čokoládová zrna

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mandle nastrouháme. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr krupici a došleháme dohusta. Spolu s prosátou moukou, škrobovou moučkou a nastrouhanými mandlemi přidáme sníh ke žloutkové pěně a lehce promícháme.

  2. Piškotové těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme. Korpus necháme vychladnout.

  3. Zatím si připravíme krém. Z mléka, pudinkového prášku a instantní kávy uvaříme pudink. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny a po lžičkách zašleháme vychladlý pudink.

  4. Upečený, vychladlý plát nakrájíme po délce na tři stejně velké pruhy. Dva z nich potřeme krémem a přikryjeme třetím pruhem. Také povrch potřeme krémem a posypeme lupínky mandlí. Moučník nakrájíme na jednotlivé řezy. Každou kostku ozdobíme krémovými kopečky a kávovými čokoládovými zrny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!