Karlovarský kotouč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
4 lžíce máslo
100 g anglická slanina
4 ks sterilovaná okurka
600 g telecí plec
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme vejce natvrdo. Z masa rozkrojíme plát, který naklepeme, ochutíme solí a pepřem.

  2. Na maso rovnoměrně rozložíme plátky slaniny. Navrch dáme okurky a vejce. Srolujeme a smotáme provázkem.

  3. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm roládu orestujeme ze všech stran. Dáváme pozor, aby se maso nepřipeklo.

  4. Orestovanou roládu přesuneme do pekáčku a přelijeme výpekem. Trochu podlijeme vodou a pečeme asi 1 hodinu. Při pečení roládu stále kontrolujeme a přeléváme výpekem. Když je karlovarský kotouč upečený, vyjmeme ho a uchováme v teple. Výpek zaprášíme moukou.

  5. Karlovarský kotouč podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo třeba jen k čerstvému chlebu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!