Karlovarský knedlík s petrželovou natí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
0,3 l mléko
1 lžička cukr krupice
10 ks rohlík
1 hrst petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si mísu, do které nakrájíme rohlíky na kostičky. Zalijeme mlékem, přibližně 0,3 l. Rohlíky nesmí být moc mokré, ani suché. Přidáme cukr, sůl a nasekanou petrželovou nať. Vezmeme vejce a oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky přidáme k rohlíkům a z bílků vyšleháme sníh, který nakonec vmícháme do směsi

  2. Připravíme si 2 klasické látkové utěrky, namočíme je ve studené vodě a potřeme trochou oleje. Těsto rozdělíme na půl a do těchto utěrek zabalíme 2 šišky. Z obou stran uvážeme provázkem

  3. Zabalené knedlíky vaříme 25 minut ve vroucí vodě přiklopené pokličkou. Po 12 minutách knedlíky otáčíme. Po uplynutí času knedlíky vyndáme a nakrájíme. Já krájím nití, aby se knedlíky nezmáčkly

  4. Karlovarský knedlík s petrželovou natí podáváme podle chuti k různým omáčkám a masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!