Karlovarský knedlík recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
30 g máslo
250 ml mléko
50 g hrubá mouka
250 g bílé pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Máslo necháme na teple rozpustit. Potom ho zalijeme mlékem a do vychladlého vmícháme žloutky. Den staré rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh

  2. Nakrájené pečivo vložíme do mísy, zalijeme prochladlým mékem, osolíme a necháme chvíli vsáknout. Potom vše zasypeme moukou a propracujeme. Nakonec do hmoty vmícháme ušlehaný sníh a řádně propracujeme do tvaru šišky

  3. Plátěný ubrousek namočíme a řádně vyždímeme. Položíme na něj šišku těsta a zabalíme. Oba konce zavážeme nití těsně u knedlíku a potom ještě jednou o 1cm dále

  4. Takto připravený knedlík vložíme do vařící a osolené vody, velmi mírně povaříme 5 minut. Potom odstraníme vnitřní nitě, knedlík obrátíme a velice pomalu vaříme ještě 20 minut

  5. Hotový knedlík vyjmeme z ubrousku a tenkým nožem nakrájíme na plátky

  6. Jemný karlovarský knedlík nejlépe chutná k pečené drůbeži, ale i jiným pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!