Piškotový korpus s krémem a ovocem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
10 lžic cukr
5 ks vejce
1/8 kostky máslo
marmeláda
1 balíček prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
10 lžic polohrubá mouka
10 lžic teplá voda
čerstvé ovoce
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Piškotový korpus s krémem a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Příprava korpusu: Teplou vodu, cukr, polohrubou mouku, vejce a prášek do pečiva smícháme a vyšleháme do hladkého těsta
Korpus upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem
Během pečení si připravíme vanilkový krém z pudinkového prášku, másla a vanilkového cukru
Korpus v půlce rozkrojíme, namažeme marmeládou a přiklopíme vrchním dílem korpusu, který potřeme vanilkovým krémem. Ozdobíme čerstvým ovocem
Piškotový korpus s krémem a ovocem můžeme vymyslet na sto způsobů - použít jakékoliv ovoce, čerstvé či kompotované.