Pečená kuřecí stehna na celeru recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2,5 lžíce sůl
sůl
100 g máslo
1 ks cibule
2,5 l voda
6 řapíků řapíkatý celer
mletý černý pepř
4 ks kuřecí stehno
2,5 lžíce třtinový cukr
2 ks menší jablko
slepičí nebo zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozpustíme sůl a cukr. Očištěná kuřecí stehna naložíme do nálevu a necháme 12 hodin odležet. Oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle. Řapíky celeru oloupeme. 1 ks nakrájíme na drobné kostičky a zbývající nasekáme nahrubo. Jablka nakrájíme na čtvrtiny a zbavíme jadřinců

  2. Na dno pekáče rozložíme nahrubo nakrájený celer a jablka, vše osolíme, opepříme a přelijeme na másle osmaženou cibulí. Zeleninu poklademe dobře osušenými kuřecími stehny, přidáme hoblinky másla a vše podlijeme malým množstvím vývaru. Pekáč zakryjeme a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 45 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme vývarem

  3. Dozlatova upečená kuřecí stehna uchováme na teple. Vypečenou šťávu slijeme a zeleninu s jablky do ní propasírujeme. Vzniklou omáčku podle potřeby naředíme vývarem, vložíme kostičky celeru a vše krátce povaříme tak, aby kousky celeru byly akorát na skus

  4. Kuřecí stehna rozdělíme na porce, obložíme bramborovou kaší, přelijeme omáčkou s kousky celeru a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!