Kari omáčka se zeleninou a surimi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks cibule
3 balíčky rýže
hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
0.5 l zeleninový vývar
2 lžíce sušené houby
1 hrst mražená kukuřice
1 balíček tyčinky surimi
1 hrst mražené fazolové lusky
podle chuti
sůl
hřebíček
kurkuma
kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Během přípravy omáčky si uvaříme rýži ve vodě se solí, hřebíčkem a kurkumou.

  2. Nakrájíme cibulku a necháme v hrnci zpěnit. Mezitím si nakrájíme na půl rozmrazené tyčinky surimi na nízké špalíčky. Přidáme k cibulce a posypeme trochou najemno nakrájených sušených hub. Zalijeme zeleninovým vývarem a přisypeme trochu (přiměřeně, stačí menší hrst) mražené kukuřice a zelených fazolových lusků. Ochutíme kari kořením. Do omáčky vmícháme kelímek zakysané smetany a podle potřeby ještě zahustíme moukou.

  3. Kari omáčku se zeleninou a surimi podáváme s uvařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!