Kari omáčka s cherry rajčátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
2 stroužky česnek
1 hrnek petrželka
1 ks cibule
2 lžíce olivový olej
1 svazek jarní cibulka
3 snítky čerstvý tymián
500 ml kokosové mléko
600 g cherry rajčátka
30 g mletá kurkuma
30 g indické kari
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme olivový olej. Zeleninu důkladně očistíme. Cibuli a nasekaný česnek osmahneme do sklovata, trvá to asi 3 minuty. Přihodíme nakrájená cherry rajčátka a jarní cibulky, znovu restujeme asi 5 minut.

  2. Do pánve poté přidáme všechno koření a nasekanou petrželku. Pozor, aby se koření nepřipálilo, omáčka by zhořkla. Kari omáčku promícháme a zalijeme kokosovým mlékem. Na mírném ohni necháme 20 - 30 minut probublávat, dokud omáčka mírně nezhoustne.

  3. Mezitím si dáme vařit těstoviny. Těstoviny vaříme podle návodu v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme.

  4. Kari omáčku s cherry rajčátky smícháme s těstovinami a ihned podáváme. Pokrm by měl být při podávání dostatečně horký.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!