Kari guláš s majoránkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 plechovka rajčatový protlak
7 dl vývar z masoxu
2 lžičky hladká mouka
0.5 lžičky kari koření
500 g hovězí přední
70 g tuk na smažení
3 lžičky mletá sladká paprika
podle chuti
majoránka
mletý pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Na části tuku osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme na menší kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Za prášíme moukou, zamícháme a přidáme papriku, osmahneme, přidáme protlak a po dalším krátkém osmahnutí vše zalijeme vývarem.

  2. Přidáme kari koření, které jsme předem zpěnili na trošce tuku. Dále dáme utřený česnek, kmín, pepř a sůl a dusíme, až je maso měkké. V prstech rozemnutou majoránku přidáme až nakonec.

  3. Tento voňavý kari guláš s majoránkou podáváme s běžnými přílohami pro guláše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!