Karamelové košíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
105 g máslo
1 plechovka salko
těsto
105 g máslo
2 ks žloutek
50 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
na ozdobu
loupané mandle
tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, nakrájeného másla, žloutků a obou druhů cukru vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto rozdělíme na kousky a vtlačíme je do vymazaných formiček na košíčky tak, aby uprostřed zůstala prohlubeň.

  2. Formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20 minut.

  3. Změklé máslo utřeme v misce do pěny. Plechovku salka vmícháme do máslové pěny. Upečené vychladlé košíčky vyklopíme z formiček, naplníme je připraveným krémem, potřeme na povrchu rozpuštěnou čokoládovou polevou, ozdobíme mandlí a necháme ztuhnout.

  4. Karamelové košíčky podáváme jako jemné sváteční cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!