Karamelové broskve recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
3 ks žloutek
2 lžíce brandy
5 lžic cukr krupice
4 ks větší broske
1 hrnek sladké smetana
2 lžíce nakrájené spařené mandle
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Část smetany ohřejeme.

  2. Ve zbylé smetaně rozšleháme 3 lžíce cukru se žloutky, přilijeme je k horké smetaně, nádobu vložíme do vodní lázně a mícháme, až krém zhoustne. Vyjmeme ji z vodní lázně a zchladíme.

  3. Broskve spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vyloupeme pecky. Připravené půlky rozložíme do mělké zapékací misky vymazané máslem, posypeme je zbylým cukrem a mandlemi.

  4. V předehřátém grilu nebo troubě je zprudka zapečeme, až cukr zkaramelizuje. Poté je polijeme krémem, který jsme procedili a dochutili brandy.

  5. Karamelové broskve ihned podáváme jako chutný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!