Kapustový závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1-2 ks cibule
1 ks kapusta
máslo na smažení
150 g mleté maso
těstíčko
sůl
1 ks vejce
2 dl mléko
120 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, soli, mléka a vejce připravíme lité těsto a z něho na másle smažíme tenké omelety.

  2. Kapustu uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Větší listy oddělíme, zbytek kapusty umeleme. Maso podusíme na cibuli a vložíme zpět do šťávy, kterou zaprášíme moukou a podusíme. Přidáme mletou kapustu, vejce, pepř, sůl a vše dobře promícháme.

  3. Na vymaštěný plech klademe kapustové listy a potíráme polovinou vzniklé hmoty. Vše poklademe omeletami, na které dáme druhou část kapustové hmoty. Obvyklým způsobem potom stočíme závin, uchytíme nití a upečeme.

  4. Kapustový závin podáváme teplý, nakrájený na řezy. Chutná ale i výtečně zastudena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!