Kapr v nálevu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 dkg cukr
3 dkg sůl
0 l ocet
0 l voda
1 ks hřebíček
1 ks bobkový list
2 ks nové koření
2 ks celý pepř
0 lžiček hořčičné semínko
11 ks sacharin
1 ks větší kapr
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
cibule
mrkev
tuk na smažení
kořenová petržel

Postup přípravy receptu

  1. Kapří řízky klasicky obalíme v trojobalu a na tuku dozlatova osmažíme.

  2. Z vody, sacharinu, koření a dochucovačů svaříme nálev.

  3. Usmažené kapří řízky přeložíme do skleněné nádoby. Doplníme krájenou cibulí, mrkví, kořenovou petrželí, přičemž zeleninou nešetříme. Vše pěkně srovnané zalijeme vychladlým nálevem tak, aby byly potopeny i vrchní porce. Kapra v nálevu necháme odležet v ledničce alespoň 10 dnů, aby kosti ve výsledné pochoutce co nejvíce změkly.

  4. Kapra v nálevu podáváme jako studenou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!