Kapr po srbsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kapr
marináda
5 stroužků česnek
2 dl olej
1 lžíce mletá sladká paprika
máslo
8 stroužků česnek
100 g máslo
1 lžička citronová šťáva
1 lžička čerstvá petrželka
1 špetka cayenský pepř
podle potřeby
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme a naporcujeme. Pět stroužků česneku oloupeme a prolisujeme. Na marinádu smícháme polovinu oleje, prolisovaný česnek a mletou sladkou papriku.

  2. Kapra zalijeme marinádou a dáme do chladničky na 4 hodiny nebo přes noc rozležet.

  3. Osm stroužků česneku oloupeme a prolisujeme. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno. Na česnekové máslo utřeme povolené máslo s česnekem, špetkou cayenského pepře, lžičkou citronové šťávy a lžičkou nasekané petrželky. Připravené máslo osolíme a dáme ztuhnout do chladničky.

  4. Kapra necháme okapat, osolíme a ve zbývajícím oleji usmažíme.

  5. Kapra po srbsku podáváme s česnekovým máslem a přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!