Kapr po srbsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks kapr
marináda
5 stroužků česnek
2 dl olej
1 lžíce mletá sladká paprika
máslo
8 stroužků česnek
100 g máslo
1 lžička citronová šťáva
1 lžička čerstvá petrželka
1 špetka cayenský pepř
podle potřeby
sůl
Postup Kapr po srbsku recept
Postup přípravy receptu
-
Kapra očistíme a naporcujeme. Pět stroužků česneku oloupeme a prolisujeme. Na marinádu smícháme polovinu oleje, prolisovaný česnek a mletou sladkou papriku.
Kapra zalijeme marinádou a dáme do chladničky na 4 hodiny nebo přes noc rozležet.
Osm stroužků česneku oloupeme a prolisujeme. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno. Na česnekové máslo utřeme povolené máslo s česnekem, špetkou cayenského pepře, lžičkou citronové šťávy a lžičkou nasekané petrželky. Připravené máslo osolíme a dáme ztuhnout do chladničky.
Kapra necháme okapat, osolíme a ve zbývajícím oleji usmažíme.
Kapra po srbsku podáváme s česnekovým máslem a přílohou podle chuti.