Kapr na šalvěji recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
120 g máslo
1 ks kapr
šalvěj
mletý pepř
0.2 l sladká smetana
rybí vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme od šupin, vykucháme a odstraníme hlavu. Maso rozpůlíme a obě půlky opepříme, osolíme a posypeme rozemnutou šalvějí, vložíme na pekáč na rozehřáté máslo (80g) a na povrch naklademe zbytek másla (40g). Asi 25 až 30 minut pečeme kapra prudce v troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou, podle potřeby doplněnou rybím vývarem nebo vodou.

  2. Při pečení musíme dávat pozor, aby se maso nepálilo. Hotového kapra přendáme na mísu a přiklopíme, aby nevychladl. Do šťávy z kapra, přilijeme smetanu, necháme přejít varem a přecedíme na kapra. Podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!