Pstruh v trojobalu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce sůl
1 - 2 ks vejce
2 lžíce máslo
8 - 10 lžic strouhanka
4 ks pstruh
8 lžic hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Porce pstruha očistíme a opláchneme vodou. Pak je dobře celé osolíme - nejen vnější část, ale i zevnitř

  2. Připravíme si hladkou mouku, rozmíchané vejce a strouhanku. Pstruhy postupně obalíme v mouce, vejci a strouhance. Prsty dobře strouhanku přitlačíme, aby se při smažení a obracení pstruha neoddělila

  3. Na pánvi si rozpálíme olej se lžící másla a pstruhy osmažíme

  4. Pstruhy v trojobalu podáváme s vařeným bramborem a doplňujeme je pikantními dresinky, kolečky cibule a čerstvou nebo nakládanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!