Pstruh ve smetanové omáčce s limetkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 hrnečku olej
2 lžíce sůl
1/2 l vývar
1/2 kostky máslo
1 kelímek smetana
1 snítka pažitka
2 ks pstruh
2 ks limetka
2 plátky limetka
1 špetka bílý pepř
3 lžíce hladká mouka
1 hrnek hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy omyjeme, osušíme, na bocích nařízneme, dobře po všech stranách osolíme a necháme asi půl hodinky v chladu odležet

  2. Poté si rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a orestujeme. Než jíška chytne barvu, přidáme vývar a promícháme, přidáme šťávu a kůru z limetky, smetanu, bílý pepř, povaříme a dosolíme podle chuti

  3. Na pánvičce rozehřejeme máslo s trochou oleje, pstruhy jen trochu obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme

  4. Hotové pstruhy na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme ještě pažitkou a plátkem limetky. Pstruhy ve smetanové omáčce podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!