Kapr na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžička solamyl
1/2 ks kapr
pepř
2 - 3 lžíce olivový olej
100 g hladká mouka
provensálské koření
drcený kmín
2 misky podušené houby (směs)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a omyté houby nakrájíme na větší kousky. Vsypeme je do kastrolu, přidáme drcený kmín a přelijeme vodou. Uvedeme je do varu, sebereme vzniklou pěnu a krátce podusíme

  2. Připravený filet kapra nakrájíme na porce (z půlky připravíme 4 - 6 porcí, podle velikosti kapra a požadovaných porcí). Každou porci dobře osolíme, posypeme drceným kmínem, pepřem a provensálským kořením. Obalíme v hladké mouce smíchané se solamylem

  3. Rozehřejeme si olej v kastrolu s poklicí a vložíme připravené porce kapra. Zprudka osmažíme z jedné strany, otočíme a zasypeme podušenými houbami. Přikryjeme poklicí a necháme dusit. Podle potřeby promícháme houby nebo přidáme trochu vody, aby se nepřipálily

  4. Tepelně upravujeme asi 10 minut

  5. Hotového kapra na houbách podáváme s vařenými brambory, zeleninou a podle chuti s jogurtovým dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!