Bramborovo-houbová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 lžíce hladká mouka
2 l zeleninový vývar
drcený kmín
2 hrstě sušené houby
nať jarní cibulky
8 ks středně velká brambora

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve namočíme sušené houby do části studeného vývaru. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka

  2. Na másle necháme zpěnit cibuli a česnek. Přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem. Vše přivedeme k varu a vmícháme nastrouhané brambory a namočené houby i s tekutinou. Ochutíme pepřem, drceným kmínem a na mírném ohni vaříme ještě asi 15 minut

  3. Bramborovo-houbovou polévku těsně před podáváním posypeme nakrájenou jarní cibulovou natí, můžeme zjemnit máslem a servírujeme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!