Kapr na česneku se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks cibule
1300 g kapr
1 lžička mletý pepř
150 g anglická slanina
1 lžička pikantní koření
podle potřeby
máslo
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220 °C.

  2. Pekáč vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a poklademe plátky anglické slaniny. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

  3. Omytou polovinu kapra důkladně potřeme utřeným česnekem a okořeníme podle chuti pikantním kořením. Vložíme do připraveného pekáče vyloženého slaninou, poklademe kolečky cibule a vrch zakryjeme tenkými plátky másla.

  4. V předehřáté troubě zapékáme 35 minut. Během pečení podléváme vroucí vodou a kapra při tom trochu nadzdvihneme, aby se nepřipálil.

  5. Kapra na česneku se slaninou podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!