Zapečenky s hořčicovým dipem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 balíček listové těsto
hrubá sůl
4 - 5 lžiček pálivá francouzská hořčice
1 lžička sušený nebo čerstvý tymián
semínka
2 kelímky zakysaná smetana (16%)

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na hrubý plát (až 1 - 1,5 cm vysoký) a pomocí rádýlka nakrájíme větší proužky. Přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a podle chuti posypeme hrubou solí, mákem nebo různými semínky

  2. Zapečenky vložíme do silně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Necháme vychladnout

  3. Mezitím si připravíme dip. Hustou krémovitou smetanu promícháme s pálivou francouzskou hořčicí, podle chuti osolíme a přidáme tymián. Koření či bylinky lze podle chuti měnit. S oblibou přidávám i kořenící směs na pizzu. Hořčicový dip necháme vychladit

  4. Zapečenky podáváme s hořčicovým dipem jako chuťovku. Upečené pečivo jednoduše do dipu namáčíme a ukusujeme. Každému připravíme vlastní mističku s hořčicovým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!