Kandovaný zázvor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
cukr
voda
zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky, zalijeme vodou a ponořené zázvorové plátky vaříme zakryté pokličkou asi 10 minut. Vodu slijeme a můžeme ji použít na zázvorový čaj. V čisté vodě vaříme zázvor opět dalších 10 minut. Opakujeme asi 4x, aby se zmírnila štiplavá chuť zázvoru.

  2. Při posledním vaření plátků zázvoru necháme hladinu vody jen těsně nad posledními plátky a přidáme přibližně stejné množství cukru jako jsme měli zázvoru. Po 20 - 30 minutách vaření s občasným mícháním by se měla odpařit voda a zůstat jen hustý sirup s kousky zázvoru. Zázvor od sebe oddělíme a necháme zaschnout i několik hodin. Poté můžeme kandovaný zázvor ještě obalit v krupicovém cukru.

  3. Kandovaný zázvor podáváme jako výbornou a zdravou pochoutku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!