Kando koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 2 lžíce rum 2 lžíce rozinky 0.5 balíčku prášek do pečiva 6 dkg mandle 12 dkg cukr moučka 0.5 balíčku vanilkový cukr 0.5 lžičky citronová kůra 2 dkg hrubá mouka 16 dkg maizena 2 lžíce kandovaná pomerančová kůra 7 dkg kandované třešně 12 dkg máslo nebo Hera na ozdobu šlehačka poleva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Kando koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Mandle spaříme, oloupeme a jemně pomeleme. Nakrájíme si kandované třešně, pomerančovou kůru a spolu s předem v rumu namočenými a okapanými rozinkamí zamícháme s hrubou moukou.
Heru vymícháme s cukrem a s vanilkou, přidáme vejce, maizenu, prášek do pečiva, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme kandované ovoce s moukou a dochutíme rumem.
Koláčovou formu dobře vymastíme a vysypeme mukou, naplníme hotovým těstem a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut.
Vychladlý kando koláč nakrájíme a na talířku můžeme ozdobit šlehačkou a pocákat polevou podle chuti.