Kando koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
2 lžíce rum
2 lžíce rozinky
0.5 balíčku prášek do pečiva
6 dkg mandle
12 dkg cukr moučka
0.5 balíčku vanilkový cukr
0.5 lžičky citronová kůra
2 dkg hrubá mouka
16 dkg maizena
2 lžíce kandovaná pomerančová kůra
7 dkg kandované třešně
12 dkg máslo nebo Hera
na ozdobu
šlehačka
poleva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mandle spaříme, oloupeme a jemně pomeleme. Nakrájíme si kandované třešně, pomerančovou kůru a spolu s předem v rumu namočenými a okapanými rozinkamí zamícháme s hrubou moukou.

  2. Heru vymícháme s cukrem a s vanilkou, přidáme vejce, maizenu, prášek do pečiva, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme kandované ovoce s moukou a dochutíme rumem.

  3. Koláčovou formu dobře vymastíme a vysypeme mukou, naplníme hotovým těstem a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut.

  4. Vychladlý kando koláč nakrájíme a na talířku můžeme ozdobit šlehačkou a pocákat polevou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!