Kančí v pikantní omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - máslo
2 ks cibule
100 g celer
- - mouka hladká
150 g smetana kysaná
- - pepř mletý
- - jalovec
250 ml víno červené
- - pepř celý
1 kg hřbet kančí
500 g odřezky masové
2 lžíce želé rybízové

Postup přípravy receptu

  1. Odřezky masa osmahneme bez tuku dohněda, přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, osmahneme dohněda, přidáme rozdrcený pepř, jalovec, červené víno a vaříme, až se skoro vyvaří. Přilijeme vodu, vaříme až zbude 1/4 l omáčky a přecedíme. Maso dáme do pekáče a přelijeme horkým máslem. Pečeme 30 minut, osolíme a opepříme, zabalíme do alobalu a necháme ve vypnuté troubě 30 minut dojít. Z vypečené šťávy sebereme tuk, vmícháme připravenou omáčku a smetanu, v níž jsme rozkvedlali mouku. Omáčku asi 10 minut povaříme, přidáme rybízové želé a dochutíme. Hřbet vybalíme a šťávu z alobalu vmícháme do omáčky. Podáváme s houskovým knedlíkem a mírně kyselých zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!