Kančí v pikantní omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl - - máslo 2 ks cibule 100 g celer - - mouka hladká 150 g smetana kysaná - - pepř mletý - - jalovec 250 ml víno červené - - pepř celý 1 kg hřbet kančí 500 g odřezky masové 2 lžíce želé rybízové
Postup Kančí v pikantní omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Odřezky masa osmahneme bez tuku dohněda, přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, osmahneme dohněda, přidáme rozdrcený pepř, jalovec, červené víno a vaříme, až se skoro vyvaří. Přilijeme vodu, vaříme až zbude 1/4 l omáčky a přecedíme. Maso dáme do pekáče a přelijeme horkým máslem. Pečeme 30 minut, osolíme a opepříme, zabalíme do alobalu a necháme ve vypnuté troubě 30 minut dojít. Z vypečené šťávy sebereme tuk, vmícháme připravenou omáčku a smetanu, v níž jsme rozkvedlali mouku. Omáčku asi 10 minut povaříme, přidáme rybízové želé a dochutíme. Hřbet vybalíme a šťávu z alobalu vmícháme do omáčky. Podáváme s houskovým knedlíkem a mírně kyselých zelím.