Kakaovo-oříškový dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

100 g máslo
kakao
150 g tuk 100%
1/4 balíčku piškoty
100 g hořká čokoláda
citronová šťáva
1 kelímek smetana ke šlehání
2 balíčky měkký tvaroh
100 g ovesné vločky
mleté ořechy
1/2 balíčku skořicový cukr
100 g mléčná čokoláda
2 lžíce třtinový cukr
3 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky opražíme, promícháme s rozdrcenými piškoty, třtinovým cukrem a rozpuštěným máslem. Směs rozprostřeme do kulaté formy s odnímatelným okrajem. Posypeme mletými ořechy (vrstva asi 0,5 cm),

  2. Tvaroh promícháme se skořicovým cukrem, třtinovým cukrem a našlehanou smetanou. Můžeme dochutit trochou citronové šťávy

  3. Hořkou čokoládu rozpustíme se stoprocentním tukem (100 g). Mléčnou čokoládu také rozpustíme s tukem (50 g). Každou čokoládu roztápíme zvlášť

  4. Tvarohový krém navrstvíme na máslovou směs a rozetřeme stěrkou. Polijeme nejdříve hořkou čokoládou, poté mléčnou čokoládou. Hustě posypeme tmavým práškovým kakaem

  5. Kakaovo-oříškový dezert necháme pořádně vychladit a vše zatuhnout. Pak krájíme na trojúhelníčky a podáváme třeba ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!