Kakaovo-oříškový dezert recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 100 g máslo kakao 150 g tuk 100% 1/4 balíčku piškoty 100 g hořká čokoláda citronová šťáva 1 kelímek smetana ke šlehání 2 balíčky měkký tvaroh 100 g ovesné vločky mleté ořechy 1/2 balíčku skořicový cukr 100 g mléčná čokoláda 2 lžíce třtinový cukr 3 lžíce třtinový cukr
Postup Kakaovo-oříškový dezert
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky opražíme, promícháme s rozdrcenými piškoty, třtinovým cukrem a rozpuštěným máslem. Směs rozprostřeme do kulaté formy s odnímatelným okrajem. Posypeme mletými ořechy (vrstva asi 0,5 cm),
Tvaroh promícháme se skořicovým cukrem, třtinovým cukrem a našlehanou smetanou. Můžeme dochutit trochou citronové šťávy
Hořkou čokoládu rozpustíme se stoprocentním tukem (100 g). Mléčnou čokoládu také rozpustíme s tukem (50 g). Každou čokoládu roztápíme zvlášť
Tvarohový krém navrstvíme na máslovou směs a rozetřeme stěrkou. Polijeme nejdříve hořkou čokoládou, poté mléčnou čokoládou. Hustě posypeme tmavým práškovým kakaem
Kakaovo-oříškový dezert necháme pořádně vychladit a vše zatuhnout. Pak krájíme na trojúhelníčky a podáváme třeba ke kávě.