Kančí roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg slanina
2 lžičky sůl
1 lžíce ocet
1 ks cibule
5 lžic sádlo
voda
1 sklenka červené víno
5 lžic plnotučná hořčice
2 lžičky mletý černý pepř
2 lžičky koření na divočinu
15 dkg mražená kořenová zelenina
1 kg kančí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu očistíme od sádla, rozkrojíme na plát, naklepeme a dáme do mísy. Zalijeme ji studenou vodou a marinádou, kterou připravíme svařením pokrájené cibule, kořenové zeleniny, koření, vody, červeného vína a octa. Naložené maso necháme několik dní odležet (podle stáří kusu).

  2. Kančí maso po pár dnech vyjmeme, osušíme, potřeme plnotučnou hořčicí, poklademe plátky slaniny, vše lehce osolíme a přidáme pepř. Naplněné maso stočíme do závinu, upevníme nití a dáme do pekáče s rozehřátým sádlem. Opečeme po všech stranách, podlijeme zbylou marinádou a pečeme asi hodinu a půl za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem.

  3. Kančí roládu podáváme za studena s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!