Chlapská pochoutka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

200 g slanina
4 stroužky česnek
1 ks cibule
2 ks párek
1 lžička sojová omáčka
kari koření
chilli koření
200 g kuřecí maso
1/2 dl portské víno
kayenský pepř
300 g rajský protlak
mletá pálivá paprika
maggi koření
3 plechovky sterilované fazole
100 g mražená zeleninová směs
200 g mleté maso (směs)
200 g créme fraiche

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si jednu větší cibuli na jemná půlkolečka. Oloupeme 4 stroužky česneku, můžeme propasírovat nebo rozdrtit nožem a nakrájet na jemné plátky

  2. Odsypeme si asi 100 g mražené zeleniny (může být i čerstvá). Já preferuji mraženou z důvodu rychlejší přípravy. Zde jsem použil mix - hrášek, houby, kukuřice, červená paprika a mrkev. Množství zeleniny je na každém podle chuti. Pro mne bylo optimální 100 g

  3. Připravíme si slaninku nakrájenou na drobné kostičky (cca 0,5 x 0,5 mm), já nepřipravoval, použil jsem už nakrájenou z obchodu. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, připravíme si mix mletého masa a 2 nožičky tenkých párků, použijeme třeba párky vídeňské, ale ideálně paprikové, párky nakrájíme na malá kolečka

  4. V hrnci rozpálime olej, vhodíme cibulku a necháme jí jen krátce zatáhnout

  5. Přihodíme slaninku a opravdu málo kari koření, vše krásně cca 4 minuty prosmažíme. Přihodíme mleté maso a posypeme kayenským pepřem, chilli, červenou pálivou paprikou a červenou sladkou paprikou. Mleté maso se pokusíme rozdělit na co nejmenší kousky (drobečky). A smažíme tak 7 - 10 minut

  6. Přihodíme kuřecí maso nakrájené na nudličky, přidáme trochu maggi a lžičku sojové omáčky. Smažíme dalších 7 - 10 minut. Do masové směsi přidáme párky, znovu 3 minuty prosmažíme, zasypeme mraženou zeleninou, podlijeme portským vínem a další 3 minuty prohříváme

  7. Do směsi vsypeme 3 plechovky červených fazolí i s nálevem (použil jsem 400 g plechovky, kde je cca 200 g fazolí a 200 g tekutiny). Samozřejmě i zde je to věc chuti, pokud máme raději více fazolí, lze na tolik masa dát ještě jednu konzervu. Povaříme asi tak 8 - 10 minut. Přidáme rajský protlak, dosolíme a dokořeníme kayenským pepřem a chili podle potřeby. Povaříme cca 3 minuty a nakonec dochutíme česnekem. Jako poslední dáme kelímek créme fraiche a minutu povaříme. Teto bod není nutný, opět záleží na chuti. Pokud vynecháme créme fraiche, je jídlo ostřejsí, s creme fraiche získá na jemnosti

  8. Podávání: Jsem jeden z lidí, který ví, že na chleba se těžko dělá, proto tento pokrm jím bez chleba. Chlapská pochoutka je samozřejmě vhodná k chlebu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!