Kančí plec na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
5 stroužků česnek
0.5 lžičky sůl
1 ks cibule
kmín
1 lžíce hořčice
1 lžička grilovací koření
1 lžíce hladká mouka
1 ks červená paprika
0.5 lžičky mletý zázvor
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
50 dkg kančí plec

Postup přípravy receptu

  1. Maso z plece opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme na plátky a papriku na nudličky.

  2. Cibuli dáme osmažíme v kastrolu na rozehřátém sádle. Přidáme maso, sůl, pepř, papriku, grilovací koření, plátky česneku, kmín, hořčici, zázvor a opékáme, až je maso měkké. Občas podléváme vývarem. Dávám kančí plec na česneku do trouby. Pak je maso křehčí a chutnější.

  3. Před dopečením přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku a ještě chvilku podusíme. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem a povaříme.

  4. Kančí plec na česneku podáváme s rýží, hranolky nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!