Anglický dezert recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 400 ml mléko 400 g jahody 5 lžic cukr krupice 200 g maliny 350 g mascarpone 4 lžíce bílý rum 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Anglický dezert
Postup přípravy receptu
-
300g jahod a polovinu malin (ovoce dobře očistíme) rozmixujeme na kaši a propasírujeme (zbavíme zrníček). Vsypeme cukr, přilijeme bílý rum a dobře promícháme
Pudink uvaříme podle návodu na obalu a za občasného míchání ho vychladíme (ve studené vodě). Do studeného pudinku zašleháme mascarpone
Pudinkový krém střídavě s ovocnou kaší plníme do zmrzlinových pohárů, abychom docílili efektu barevných proužků
Povrch anglického dezertu ozdobíme zbylým ovocem a uložíme do chladničky na 10 - 15 minut rozležet.