Anglický dezert recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
400 ml mléko
400 g jahody
5 lžic cukr krupice
200 g maliny
350 g mascarpone
4 lžíce bílý rum
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Anglický dezert
Postup přípravy receptu
-
300g jahod a polovinu malin (ovoce dobře očistíme) rozmixujeme na kaši a propasírujeme (zbavíme zrníček). Vsypeme cukr, přilijeme bílý rum a dobře promícháme
Pudink uvaříme podle návodu na obalu a za občasného míchání ho vychladíme (ve studené vodě). Do studeného pudinku zašleháme mascarpone
Pudinkový krém střídavě s ovocnou kaší plníme do zmrzlinových pohárů, abychom docílili efektu barevných proužků
Povrch anglického dezertu ozdobíme zbylým ovocem a uložíme do chladničky na 10 - 15 minut rozležet.