Anglický dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

400 ml mléko
400 g jahody
5 lžic cukr krupice
200 g maliny
350 g mascarpone
4 lžíce bílý rum
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. 300g jahod a polovinu malin (ovoce dobře očistíme) rozmixujeme na kaši a propasírujeme (zbavíme zrníček). Vsypeme cukr, přilijeme bílý rum a dobře promícháme

  2. Pudink uvaříme podle návodu na obalu a za občasného míchání ho vychladíme (ve studené vodě). Do studeného pudinku zašleháme mascarpone

  3. Pudinkový krém střídavě s ovocnou kaší plníme do zmrzlinových pohárů, abychom docílili efektu barevných proužků

  4. Povrch anglického dezertu ozdobíme zbylým ovocem a uložíme do chladničky na 10 - 15 minut rozležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!