Kančí kýta se šípkovou omáčkou podle norem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg cibule
5 dkg citron
1 dl červené víno
5 dkg hladká mouka
10 dkg tuk na smažení
10 dkg kořenová zelenina
10 dkg šípková marmeláda
50 dkg kančí kýta
podle chuti
sůl
ocet
tymián
cukr krupice
divoké koření
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kolečka.

  2. Na polovičním množství tuku osmažíme zeleninu a cibuli, vše nakrájené na kolečka. Dále opečeme maso, podlijeme vodou, přidáme divoké koření (celý pepř, bobkový list, nové koření), tymián, kolečka citronu, sůl, ocet a pod pokličkou dusíme doměkka.

  3. Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou ze zbytku tuku a hladké mouky, přidáme podle chuti skořici, šípkovou marmeládu, cukr a omáčku naředíme horkou vodou nebo vývarem tak, aby byla řídká a zhoustla delším provařením. Průběžně dochucujeme, dobře provařenou omáčku přecedíme, vlijeme víno a necháme přejít varem.

  4. Kančí kýtu se šípkovou omáčkou podle norem podáváme s knedlíky. Dobré provaření je důležité u všech omáček, na to se často zapomíná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!