Kalamáry s rybími bramboráčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 lžičky sůl
2 ks vejce
5 ks brambory
1/4 l mléko
2 lžíce majoránka
2 ks cibule
1/2 ks kapr
1 lžička pepř
1 hrnek hrubá mouka
olej na smažení
1 balíček mražené kalamáry

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme maso sladkovodní ryby - kapra. Lze použít maso obrané z vařených kostí po filetování kapra

  2. Brambory nastrouháme nahrubo a přidáme koření, mouku, najemno nasekanou cibuli, česnek a nakrájené uvařené maso z kapra. Dále vejce, mléko a dobře promícháme

  3. Na oleji smažíme rybí bramboráčky

  4. Ve fritovacím hrnci si připravíme kalamáry (zakoupíme mražené v těstíčku)

  5. Servírujeme rybí bramboráčky, kalamáry a čerstvou zeleninu. Doplňujeme dresinkem a kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!