Kakaová roláda s jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
2 lžíce kakao
0.3 balíčku prášek do pečiva
170 g cukr krupice
160 g hladká mouka
náplň
100 g jahody
50 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání (215g)
na ozdobu
jahody
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni asi 5 minut. Pak došleháme do husté pěny. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 10 - 12 minut na 200 °C. Upečený korpus otočíme na čistou utěrku a necháme vychladnout. Pak opatrně odtrhneme pečící papír.

  3. Polovinu jahod rozmixujeme s cukrem. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a vmícháme rozmixované jahody. Druhou polovinu jahod nakrájíme na čtvrtky.

  4. Korpus potřeme jahodovou šlehačkou a poklademe nakrájenými jahodami. Pomocí utěrky stočíme do rolády a dáme do chladničky ztuhnout.

  5. Před podáváním kakaovou roládu s jahodami bohatě pocukrujeme a můžeme obložit čerstvými kousky jahod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!