Kachna s hráchem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžičky olej
sůl
1 lžička vegeta
5 dkg anglická slanina
drcený kmín
mletý černý pepř
4 ks kachní stehno
25 dkg mražené cibulky
30 dkg mražený hrách

Postup přípravy receptu

  1. Kachní maso osolíme, posypeme pepřem a kmínem. Stehna ze všech stran opečeme na pánvi na části oleje, pak je přendáme do pekáčku, ochutíme vegetou, podlijeme trochou vody a upečeme v předehřáté troubě. Podle potřeby maso podléváme a přeléváme výpekem. Pokud je kachna příliš tučná, sádlo odstraníme.

  2. Zmrazené cibule a hrách necháme povolit. Když je maso měkké, zpěníme v pánvi na zbytku oleje nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a lehce opečeme, pak vmícháme hrách, směs prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Porce kachny obložíme zeleninou a podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!