Jogurtový řízek s bramborovým salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks kuřecí řízek
salát
1 lžíce cukr
2 lžíce olej
1-2 lžíce ocet
800 g brambory
1 hrst cibulová nať
2 ks červená cibule
marináda
4 stroužky česnek
2 ks vejce
1 lžička grilovací koření
200 g smetanový jogurt
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Řízky jemně naklepeme a osolíme. Jogurt rozmícháme s vejci, přidáme drcený česnek, sůl, pepř a grilovací koření. Touto směsí zalijeme maso a necháme několik hodin v chladu uležet.

  2. Maso vyjmeme z masové směsi, obalíme ve strouhance a opečeme z obou stran dozlatova.

  3. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na slabé proužky. Cibulovou nať očistíme a nakrájíme nadrobno. Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a případně nakrájíme.

  4. Brambory promícháme s nakrájenou cibulí. Přidáme sůl, cukr, pepř, olej a ocet. Nakonec do salátu vmícháme cibulovou nať a podáváme se smaženými řízky.

  5. Jogurtový řízek s bramborovým salátem podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!