Jogurtová zmrzlina s lesním ovocem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 hrnek jahody
1 hrnek maliny
1 hrnek ostružiny
1/2 hrnku červené víno
3/4 hrnku bílý jogurt
čerstvé ovoce
2,25 lžičky želatina v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Maliny, ostružiny a jahody rozmixujeme na hladké pyré, které ještě protlačíme sítem, abychom z něj odstranili semena. Zmrazené ovoce nechte předem rozmrazit

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek smícháme s jogurtem a zamíháme do ovocného pyré. Bílek odložíme

  3. Víno nalijeme do misky z žáruvzdorného materiálu a posypeme želatinou. Necháme 5 minut stát, potom misku postavíme nad vroucí vodu a necháme želatinu rozpustit. Roztok nalijeme za stálého šlehání plynulým praménkem do

  4. ovocného pyré. Hmotu upravíme do nádoby, kterou je možné dávat do mrazničky, a mrazíme 2 hodiny

  5. Z bílku ušleháme velmi tuhý sníh. Ztuhlou ovocnou směs vyjmeme z mrazničky a vmícháme do ní sníh z bílku. Vrátíme do mrazničky a mrazíme další 2 hodiny. Hotovou zmrzlinu upravíme do pohárů, ozdobíme čerstvým ovocem a podáváme

  6. Recept na jahodovou zmrzlinu s lesním ovocem je na 4 porce

  7. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  8. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!