Jogurt s karamelem a rybízem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 ks citron
3 lžíce cukr krupice
1/4 lžičky mletá skořice
2 hrnky bílý jogurt
1,5 hrnek červený rybíz
červený rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Citron dobře omyjeme a ostrouháme z něj kůru. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Červený rybíz a lžíci cukru dáme do rendlíku a zahříváme na mírném ohni, dokud se z rybízu nezačne uvolňovat šťáva. Rendlík odstavíme, do rybízu vmícháme citronovou kůru a směs odložíme

  2. Jogurt dáme do misky a ochutíme skořicí. Rybíz rozdělíme do misek ze žáruvzdorného materiálu. Na něj upravíme ochucený jogurt a navrch nasypeme zbývající cukr. Misky dáme na plech, postavíme pod předehřátý gril a dezert grilujeme 4 - 5 minut, dokud vrstva cukru na povrchu jogurtu nezezlátne

  3. Dezert necháme vychladnout a uložíme nejméně na 30 minut do chladničky. Těsně před podáváním jej ozdobíme kuličkami rybízu

  4. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  5. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!