Vepřové nudličky v zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 lžička solamyl
1 ks mrkev
1 šálek dýně
olej na smažení
1 ks žlutá paprika
1 šálek mražený hrášek
4 snítky čerstvý tymián
500 g vepřová kýta
mletý černý pepř
6 ks cherry rajčata
1 šálek ačokča

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme a nakrájíme na sirky. Žlutou papriku, dýni, cherry rajčata a ačokču nakrájíme na kostky. Ačokču můžeme použít i nakrájenou zmraženou. Česnek oloupeme a utřeme

  2. Vepřové maso osmažíme na trošce oleje, podlijeme trochou vařící vody a dusíme do změknutí a vydušení vody. Přidáme nakrájenou mrkev a opečeme. Potom postupně přidáme žlutou papriku, dýni, ačokču, cherry rajčata a nakonec studenou vodou v sítku propláchnutý hrášek

  3. Směs osolíme a opepříme. Kdo má rád husté pokrmy, může zahustit jednou lžičkou solamylu rozpuštěného v 1 dl studené vody. Chvíli provaříme a nakonec vmícháme utřený česnek a odrhnuté lístky z čerstvého tymiánu

  4. Vepřové nudličky v zelenině podáváme podle chuti s rýží, chlebem, brambory nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!