Jihočeská lepenice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka cukr
1 kg brambory
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
400 g kysané zelí
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme doměkka ve vodě osolené a ochucené kmínem.

  2. Mezitím kysané zelí vymačkáme, nakrájíme na malé kousky a dochutíme špetkou cukru.

  3. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Brambory scedíme, rozmačkáme a do horkých brambor vmícháme zelí a osmahnutou cibulku. Dobře promícháme.

  4. Lepenice se hodí jako příloha k masitým pokrmům, zvláště pak k pečenému vepřovému masu, k vařenému uzenému, k párkům, klobásám, ale i sekané pečeni z mletého masa. Do lepenice můžeme využít i zbylé dušené kysané zelí, které z části doplníme zelím syrovým.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!